רגע של טבע

רגע של….
הטבע נותן לנו מתנות טעימות ומפנקות
מידי שבוע, נעצור ונביט, כל פעם במתנה אחרת
מידי שבוע, נקח לנו רגע
מידי שבוע, יבחר ירק, או פרי, או מרכיב נהדר אחר
מידי שבוע, נספר לכם עליו
ומידי שבוע, תוכלו לטעום ממנו בסניפינו, כתבשיל מיוחד, כתוספת לסלט או בשייקים ומיצים מרעננים

רגע של סלק
לחוויה המלאה בסניפים

מתנת הטבע – סלק
הסלק בעל ערכים תזונתיים יוצאי דופן, הוא עשיר בנוגדי חמצון סיבים תזונתיים,
ויטמינים A, C, 6B , חומצה פולית, מגנזיום, אשלגן ועוד…
גם אותו מינרל בורון, שמסייע בבנייה של הורמוני מין.
מחקרים רפואיים הוכיחו , כי שתיית מיץ סלק הוריד לחץ דם באופן משמעותי ביותר.
עוד נתגלה כי הסלק המופלא תורם להאטת התקדמות דמנציה באנשים מבוגרים.
עוזר בניקוי הכבד וכיס המרה, מגביר ספיגה של סידן ומגנזיום.
כשאוכלים את הסלק, הוא אוהב שילוב של טעמים מודגשים, עשבי תיבול ותוספת של מלח מדגישה את טעמו
המתקתק. ועל כן אפשרויות מרובות לשילובו בתפריט השבועי;
כסלט חי, או מיץ ורוד ונהדר, מבושל או אפוי, במרק, או חבוי בתוך קציצה… בכל צורת בישול, הסלק תמיד טעים!!!
ומהאגדות קראתי שהסלק שימש את הרומאים כשיקוי אהבה .

רגע של כרוב
לחוויה המלאה בסניפים

מתנת הטבע – כרוב
שייך למשפחת המצליבים (כרוב, כרובית, ברוקולי, קולרבי, קייל ועוד…)
הכרוב עשיר בנוגדי חימצון, סיבים תזונתיים ,וויטמינים A,C ,K ,B1 B6 ,חומצה פולית,
סידן , מגנזיום, גופרית ועוד…
מתנתו העיקרית לבריאות האדם הוא במניעת מחלת הסרטן, טיפול בכיבים,
מצוין מערכת העיכול, מעודד מערכת חיסון לפעילות מיטבית והכרחי למערכת ההורמונאלית.
ברפואה הטבעית הוכיחו כי שתיית מיץ כרוב יעילה בריפוי כיב פפטי (אולקוס).
כצמח מרפא הוא ידוע ביכולתו להוריד נפיחות בחבישה חיצונית,
יעל במיוחד לנשים מניקות עם גודש נפיחות וכאבים.
ההמלצה היא לשלב את הכרוב ובני משפחתו המצליבים כחלק בלתי נפרד מהתפריט השבועי.
בסלטים או מוקפצים, ממולאים, מרקים או סתם כירק מאודה .

רגע של חציל
לחוויה המלאה בסניפים

מתנת הטבע – חציל
מתנה עשירה בוויטמינים: B3 ,B6 ,B1 ,K וחומצה פולית,
עשירה במינרלים: נחושת, מנגן, ברזל, מגנזיום ואשלגן, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים.
ייחודו בכוחו הרב בהורדת כולסטרול, וכן ביעילותו כמסייע במצבי אנמיה!
מכיל חומרים מכווצי כלי דם ולכן מומלץ לריפוי טחורים ופצעים מדממים,
ממיצוי החציל רקחו משחה שהוכחה כיעילה ביותר בטיפול בסרטן העור!
אז כל שנותר הוא לשלבו בתפריט השבועי…
ואיך בוחרים חציל?
כהה, מבריק, חלק, מוצק וקל, בעל גבעול ירוק. הגודל לא קובע…
בסלטים במאפים, בתבשילים, צלוי, אפוי ,קלוי החציל משדרג כל מנה
השפעתו היא מצטברת וארוכת טווח .
חשוב ביותר לנוהגים לצלות חציל כשהוא עטוף בנייר כסף – לידיעה!!!
האלומיניום מתחמצן בחום ונכנס לאוכל. הוא רעיל למוח ומסוכן…
ובכלל, חציל הינו ירק אלרגן אז לרגישים בינינו בזהירות…

רגע של שעועית
לחוויה המלאה בסניפים

מתנת הטבע – שעועית שחורה
שייכת למשפחת הקטניות הידועה בתרומתה הרבה לבריאות האדם.
אבל רגע, מה כל כך בריא בקטניות? ובכן, הקטניה מצטיינת בתכולה גבוהה של סיבים
תזונתיים וחלבון ובנוסף שילוב מנצח של וויטמינים ומינרלים.
למה היא טובה? הקטניות מומלצות לאיזון רמות סוכר בדם, למניעת סרטן המעי,
לבריאות כלי הדם והלב ולמניעת דלקות! לכן היא מומלצת על ידי כל ארגוני המלחמה בסרטן,
בסוכרת ולמחלות לב. בעולם כולו!
השעועית השחורה מצטיינת בכמות רבה במיוחד של סיבים תזונתיים וחלבון,
בשום ירק או פרי, בשר, דגים או אגוזים לא תמצאו שילוב מנצח שכזה.
בכוס שעועית שחורה יש יותר ממחצית הסיבים המומלצים ליום ו- שליש מכמות החלבון המומלץ ליום!
וכן בשל צבעה השחור מכילה נוגדי חמצון רבים במיוחד המגנים מפני דלקות, כמות גדולה של
ויטמינים כגון; חומצה פולית ויטמין 1B, ואפילו אומגה 3 …
אז כל שנותר הוא להקשיב לארגוני הבריאות בעולם ולצרוך מינימום 1/2 כוס קטניה ליום
ולהקפיד ולשלב את השעועית השחורה בתפריט.
ניתן לשלב בסלטים, מרקים, נזידים… למשל בתאילנד עושים ממנה קינוחים מדהימים
וכאן אופים ממנה עוגות שוקלד… אז קדימה למטבח…!
לתשומת ליבכם, את השעועית יש להשרות לפחות 8 שעות ולהשתמש במי ההשריה כמי בישול, הלו חלק
מחומרי ההזנה יוצאים למי ההשריה וחבל!

רגע של אורז מלא
לחוויה המלאה בסניפים

אורז ומתנתו לבריאותנו
האורז המלא עשיר במינרלים כגון: מנגן, סלניום, זרחן, נחושת, מגנזיום, וניאצין ויטמינים, B1, B3, B6,
פחמימות, חלבונים, סיבים מסיסים ובלתי מסיסים ועוד…
היתרונות הבריאותיים שבאורז טמונים בסיבים התזונתיים ובעושר הוויטמינים והמינרלים
מחקרים מדעים הוכיחו שביכולתם של דגנים מלאים בכלל, ואורז מלא בפרט, לספק הגנה מפני טרשת עורקים,
שבץ, מחלות לב וכלי דם, השמנת יתר, הפחתת כולסטרול, סיוע בשמירה על רמות סוכר בדם,
בהגנה מפני סרטן המעי הגס, סרטן השד, בתמיכה במערכת העיכול, בהפחתת סיכונים לאבנים במרה,
הפחתת סיכון מחלות כמו למשל אסטמה בתקופת הילדות… ועוד ועוד…
עם כל כך הרבה יתרונות – כדאי ורצוי לשלב אורז מלא בתפריט היומי!
ועוד לא התחלנו לדבר על טעמו הבסיסי שמקבל באהבה תיבול מגוון; חריף, מלוח ואפילו מתוק
כמנה עיקרית או מוקפץ, במרק או בסלט, בסושי או כקינוח…. כיד הדמיון הטובה עליכם !
למה אורז מלא ולא לבן?
בתהליך הייצור של האורז הלבן מסירים את הקליפה ועמה כ– 67-90% מכלל הוויטמינים והמינרלים שבאורז ולכן ההמלצה היא לאכול אורז מלא.

רגע של בטטה
לחוויה המלאה בסניפים

מתנת הטבע – בטטה
ירקות השורש סופגים את כל היתרונות הבריאותיים שיש לאמא אדמה להציע כמו ויטמנים, מינרלים וכו
הידעתם? קיימים מעל 200 סוגים וצבעים הנעים בין צהוב לסגול.
הבטטה עשירה מאוד בויטמין b6 ואשלגן
השורש של כל צמח הוא העוגן והבסיס, החלק החיוני שתומך ומזין את הצמח.
ירקות שורש כתומים מעניקים לנו את האיכויות האלה וגורמים לנו להרגיש פיזית ומנטאלית מושרשים ומקורקעים,
מגבירים את היציבות שלנו הסיבולת והאנרגיה.
צריכת בטטה חשובה לחיזוק המערכת החיסונית, מחזקת את הראייה וטובה לבריאות העור.
מומלץ לאכול בטטה עם שמן זית שעוזר בספיגת המינרלים.
ברפואה הסינית נחשבת כמזון בעל אנרגיה מחממת כמו שאר הירקות הכתומים
ולאנשים עם בעיות תפקודיות בכליות מומלץ להגביל את צריכת הבטטה.

רגע של שומר
לחוויה המלאה בסניפים

מתנת הטבע – שומר
ירקות השורש סופגים את כל היתרונות הבריאותיים שיש לאמא אדמה להציע כמו ויטמנים, מינרלים וכו
השומר מחמם את הגוף ומחזק את אברי העיכול,
יעיל נגד דלקות בקיבה, בכליות ובדרכי הנשימה ואף מקל על ברונכיט.
מסייע נגד כאבי ראש וסחרחורות, יעיל נגד עצירות
שימו לב! הוא גם טוב להרזייה ודיאטה!
מרבה ומשבח חלב אם
בעל טעם אניס רכיב קבוע במוצרי הייגינה לפה כמו משחות שיניים
ומשמש תרופה טבעית לאנמיה שכן הוא עשיר מאוד בברזל.